Lore Lenaerts

Ik ben mijn opleiding begonnen aan de Universiteit Maastricht waar ik mijn Master in Health & Social Psychology behaald heb.  Daarna heb ik een bijkomende tweejarige masteropleiding gevolgd aan de Vrije Universiteit Brussel waar ik als klinisch psychologe, specialisatie levenslooppsychologie, ben afgestudeerd.

Mijn stage heb ik gedaan op de PAAZ-afdeling van het Maria-Ziekenhuis te Overpelt en heb daarna mijn traject verdergezet in het Psychiatrisch Ziekenhuis (Medisch Centrum) St. Jozef te Munsterbilzen.  Hier was ik tewerkgesteld tot december 2017 en heb er op diverse afdelingen gewerkt o.a. op de zorgeenheid voor urgentiepsychiatrie waar volwassenen met een acute en/of ernstige psychiatrische problematiek verblijven, die intensieve observatie en behandeling nodig hebben.  Ik heb hier veel ervaring kunnen opdoen inzake psychische kwetsbaarheden; gaande van ouderen met een psychiatrische problematiek tot jong-volwassenen met een chronische problematiek. 

Einde juni 2018 heb ik aan de KULeuven mijn diploma behaald in de ‘psychoanalytische psychotherapie’, een vier-jarige postgraduaat-opleiding.

Naast mijn job in het Psychiatrisch Ziekenhuis heb ik ook enkele jaren gewerkt als zelfstandig psychologe (in bijberoep) in een groepspraktijk.  Ondertussen doe ik dit voltijds en einde 2018 heb ik samen met mijn collega Els Merken onze eigen privé-praktijk ‘Therapiecentrum ello.’opgericht.

Ik ben erkend door de Psychologencommissie (erkenningsnummer 862113120)
en ben lid van:

  • de Vlaamse vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP)
  • de Belgische vereniging van Psychologen (BFP)
  • de Vlaamse vereniging voor Psychoanalytische Therapie (VVPT)

en ben secretaris van de Psychologenkring Kemp & Duin vzw.