Els Merken

Ondertussen ben ik 12 jaar geleden afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht, als Master in de Psychologie. De eerste 10 jaar heb ik in Nederland in de gespecialiseerde gezondheidszorg gewerkt. Eerst in een organisatie waar ik met name clienten met werkgerelateerde problematiek behandeld heb. Deze clienten leden bijvoorbeeld aan een burn-out, depressie, angststoornissen en/of psychosomatische klachten. Een aantal jaren later ben ik overgestapt naar een organisatie waar clienten met eetstoornissen een jaar, tot anderhalf jaar intensief behandeld werden. Ook bij deze cliënten zagen we naast de eetstoornis vaak andere klachten, zoals een depressie, angststoornissen of persoonlijkheidsproblematiek.

Beide organisaties hanteren een multi-disciplinaire aanpak, wat wilt zeggen dat ze naast een psychologisch behandeltraject, ook behandeld werden door een kinesist, diëtiste en psychiater. Ik geloof sterk in deze aanpak en werk dan ook nauw samen met deze disciplines, alsook met de huisarts die vaak de eerste verwijzer is.

Naast mijn werk in loondienst ben ik een aantal jaren geleden als zelfstandige in bijberoep gestart. Inmiddels doe ik dat full-time en samen met mijn collega Lore Lenaerts hebben we eind 2018 Therapiecentrum ello. opgericht.

Verder volg ik de Postgraduaat Psychoanalytische Psychotherapie aan de KU Leuven en ben ik erkend bij de Psychologencommissie, lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP) en lid van de Belgische Vereniging van Psychologen (BFP).